Kunst kijken en kopen Kunsthuys Best

Blog
.

Kunst in Galerie Kunsthuys in Best nabij Eindhoven, schilderijen van Grace van den Dobbelsteen

Kunst kijken, kunst kopen bij Galerie Kunsthuys in Best

Kunst kijken en kunst kopen

 

Kunst kijken in een bijzondere galerie, waar sfeer en kunst hand in hand gaan? Galerie Kunsthuys in Best is een bijzondere plek in de bossen van Best, dicht bij Eindhoven. Een locatie waar kleur en levendigheid elkaar omarmen, waar gastvrijheid vanzelfsprekend is. De collecties die het Kunsthuys samenstelt zijn verfrissend en gevarieerd. Het bijzondere gebouw dat galeriehoudster Winnie Muller stijlvol heeft omgetoverd om haar collecties te tonen, is van origine een hangar die in de oorlog in gebruik was voor opslag van munitie. Het mooie groene gebied Park Historia, met zijn hangars is herbestemd, het is een plek waar men komt om te wandelen, aan te schuiven bij Brasserie ‘t Boshuys of zich te oriënteren op kunst bij Galerie Kunsthuys. De mooie plek met zijn industriële gebouwen spreken enorm tot de verbeelding.

Inspiratie opdoen – kunstwandeling in de galerie

Winnie Muller is erin geslaagd een geheel eigen karakter en sfeer te geven aan haar galerie -voorheen Galerie De Kei in Nuenen- in dit historische bouwwerk. Door de overzichtelijk ingerichte -en royale- ruimte, kun je volop inspiratie opdoen. Je maakt er een mooie kunstwandeling langs schilderijen, fotografie, beeldhouwwerk en kunstcadeautjes.

 

Galerie als locatie voor evenementen

Kunsthuys exposeert kunst maar organiseert ook smaakvolle evenementen, zoals workshops, businessborrels en wijnproeverijen. Zo werd er onlangs de modeshow Urban Nature georganiseerd, een benefietavond voor ‘Bijna thuis Huis van de Vlinder Best’, waar de dames van Rotary Best de nieuwe collectie toonden van de Russische modeontwerpster Irena Matheeuwsen. In november was er een goed bezochte expositie Zuid-Nederlandse edelsmeedkunstenaars. Het doel van Winnie Muller is kunst dichter bij de mensen te brengen. Haar multifunctionele galerie leent zich hier uitstekend voor. Bijeenkomsten in een kunstkader inspireren, dat staat vast.

 

In de galerie is ook werk van mijn hand te vinden. Momenteel is dat figuratief en abstract werk. Over enige tijd zullen dit Digital Paintings zijn.
www.kunsthuysbest.nl
http://www.kunsthuysbest.nl/portfolio_page/grace-van-den-dobbelsteen/

Sonseweg 39, 5681 BH, Best
Telefoon 040 284 15 83

 

 

Share via: