kunstmarkt, Best, kerstfair, Christmas Shopping, kunst en kerst, kunstmarkt, 10 december 2017, zondag kerstshoppen

Blog
.

Scoop365 Grace van den Dobbelsteen Digital Painting Digitale kunst

Kerstmarkt Christmas Shopping Galerie Kunsthuys

Kerstmarkt op zondag 10 december 2017 Galerie Kunsthuys Best

 

Het is Christmas Shopping D-Light bij Galerie Kunsthuys. WELKOM op deze Kerstmarkt op zondag 10 december. Vanaf 13.00 uur zijn de deuren geopend. Proef de sfeer en geniet van de  bijzondere combinatie van Kerst en kunst op deze kunstkerstmarkt:-) Voor mensen die de mooie dingen in het leven weten te waarderen. 

Op deze fraaie en gevarieerde Kerstfair, op deze prachtlocatie, vind je tal van feestelijke en mooie artikelen op het gebied van wonen en lifestyle, van kunst en vrije tijd. Je kunt er je wijn selecteren, een speciaal kunstwerkje kiezen of bijvoorbeeld een mooi werkje van de edelsmid uitkiezen.

Kerstsfeer in Europese steden

Kerstshoppen doe je voor de sfeer, om jezelf of anderen te trakteren op iets moois in een winter-kerstsfeer. Van Kerstmarkten blijft iets bijzonders uit gaan. Ik heb ervan geproefd in steden als London, romantisch Wenen, in mijn favoriete stad Parijs, in Keulen en Düsseldorf. Maar ook in een aantal steden in ons eigen landje. Alle fairs hebben een traditioneel karakter en zijn echte publiekstrekkers. Gezellig struinen, glühwein of warme chocomel drinken. Tradities, tradities, tradities. We vallen er blijkbaar en masse voor. Het spreekt aan om de wintermaanden te doorbreken met een lichtjesfeest. ln Duitsland is men sterk in houten speelgoedjes, in allerhande zoetigheid maar ook in zuurkool met worst, niet echt mijn pakkie-an, het is dan ook de sfeer die ik wil proeven. Wat mij in Düsseldorf opviel is dat ook de jonge garde er graag komt, jongeren in Duitsland zijn dol op Weihnachtsmarkten, leuk zo’n gemêleerd gezelschap! Parijs is wat luxer, maar ook hier voeren tradities de boventoon. Het mag wat mij betreft, alleen begrijp ik niet dat er nog weinig ruimte is voor vernieuwing. Een kans voor de toekomst? Wat de kerstmarkten in de klassieke grote steden gemeen hebben is natuurlijk de romantiek; waar ik als een blok voor val is de historische context. Prachtig! De feestelijk verlichte pleinen in een betoverend kader van architectuur van weleer, op de -eerlijk is eerlijk- veel te korte en veel te donkere dagen in hartje winter.

Kerstmis in Praag

Toen ik ooit in een mooi najaar in Praag was, beloofde ik mezelf er nog eens met Kerstmis naar te terug te keren. Praag is al een plaatje, hoe verrassend zal het Wenceslas Plein zijn in vol lichtornaat?

Kerstmis in Edinburgh

Kerst in het Schotse Edinburgh moet ook erg de moeite waard zijn en kan -naar ik hoor zeggen- met gemak de concurrentie met Londen aan. De stad schittert je tegemoet en ook in de hotels pronkt men met uiterst feestelijk versierde lobby’s. Een uitdaging erbij.

Kerstmis in eigen land: kerstshoppen met kunst in Galerie Kunsthuys Best

Maar vooralsnog hou ik het dicht bij huis: met kleine kunstwerkjes neem ik deel aan de Christmas Shopping D-Light, op een plek die tot de verbeelding spreekt, in het Brabantse Best. Het belooft een sfeervol geheel te worden met mooie kunst en kunstgerelateerde cadeaus. Gezelligheid troef. Zet het in je agenda, want het is alléén op 10 december te doen. Welkom!

http://www.kunsthuysbest.nl

 

Zondag 10 december

Op zondag 10.12.2017 in Galerie Kunsthuys

Van 13.00 tot 17.00 uur

Park Historia

Sonseweg 39, 5681 BH Best (bij Eindhoven)

Telefoon 040 284 15 83

 

Share via: