Abstracte schilderijen van Tilburgse kunstenaar: in Waalwijk

Abstract
.Abstracte schilderijen

De abstracte schilderijen van de Tilburgse kunstenaar ontstaan veelal thematisch. Ervaringen, observaties, gebeurtenissen en indrukken die haar raken verwerkt zij in abstracte of geabstraheerde beelden. De werken zijn oprecht en niet ‘bedacht’. Ze komen tot stand op gevoel. Deze uitingen hebben de noemer ‘Abstracte Landschappen’ gekregen. In deze context gebruikt zij het woord ‘Landschappen’ als een abstract en beeldend begrip.

Van den Dobbelsteen laat zich in haar werk niet leiden door conventies of verwachtingspatronen. Zo heeft ze de ruimte en de adem om vrij te werken en eigen inzichten uit te diepen.

 

Kunstgeschiedenis

Binnen de abstracte kunst voelt Van den Dobbelsteen zich het beste thuis bij abstract expressionisme. De werken van de kunstenaars Jackson Pollock en Willem de Kooning zijn hier goede voorbeelden van. Wat haar hierin bijzonder aantrekt zijn de expressieve kracht en het vernieuwende van deze stijl, de ziel die zij in deze stroming ziet, het eigenzinnige en het vrije; het krachtige uitdrukkingsvermogen.

 

Expositie in Waalwijk

Bij Dosis, gevestigd aan de Gedempte Haven 1 in Waalwijk is een serie abstracte werken en een serie portretten van Grace van den Dobbelsteen te zien. Dosis is gevestigd in een voormalig pakhuis. Het prachtige rauwe en historische kader van het gebouw zijn een inspirerende plek voor deze moderne kunst. Het werk bezichtigen kan dagelijks -met uitzondering van zondag. Naar wens kan Grace van den Dobbelsteen er een rondleiding geven.