Emoji's Blog van Grace van den Dobbelsteen Beeldende kunst Nederland

Blog
.

Emoji’s in beweging

Emoji's Blog van Grace van den Dobbelsteen Beeldende kunst Nederland
Emoji’s in beweging

Gebruik jij ze met regelmaat, emoji’s, de welbekende smiley-pictogrammen? Ze zijn hot. Apple introduceerde ze voor de iPhone; weldra werden ze overgenomen door Android en andere mobiele systemen. De smiley met tranen van geluk is wereldwijd de meest populaire. In 2015 benoemde de Oxford Dictionary dit beeld tot Woord van het jaar. De Unicode standaard -met erkende afbeeldingen- bestaat inmiddels uit honderden emoji’s. In het ‪#‎Zeeuws‬ Museum in Middelburg loopt (nog)de expositie Sign of the Times waarin sociale media uit de middeleeuwen worden verbonden met de hedendaagse. Hier zijn ook smileys en andere emoji’s vereeuwigd die alweer uit de Unicode verdwijnen. Taal blijft in beweging.
Emoji’s vergemakkelijken vaak de interpretatie van een tekstbericht, al valt er ook nog wat te leren: Elle publiceerde hier een artikel over.
Facebook breidde onlangs de opties voor het ‘leuk vinden’ van een bericht uit, en biedt nu meer empathie-varianten. De veelgevraagde ‘dislike’-knop voor het uiten van een negatief sentiment wordt niet toegevoegd.

Share via: